Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Προεκλογικό προγαμιαίο συμβόλαιο για το κοινό συμφέρον!





Διάβασα με προσοχή την απόφαση των υπουργών εσωτερικών και οικονομικών για την κατανομή της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης του έτους 2013 στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα.



Μου έκανε εντύπωση η τελευταία παράγραφος στην οποία έλεγε ότι το ποσό της τακτικής χρηματοδότησης, καθώς επίσης και της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς που αντιστοιχεί στο συνασπισμό κομμάτων «δημιουργία, ξανά! (δημιουργία ξανά!-Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία)»,κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων που τον συγκροτούν σύμφωνα με την,αναφερόμενη στην παρ.10 της παρούσας,μεταξύ τους συμφωνία.




Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν που έγραφε τη "δημιουργία ξανά" με μικρά το πρώτο γράμμα(μετά κατάλαβα ότι αυτό ήταν το επίσημο όνομα της) και το δευτερο που τα υπουργεία ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ των τριών αυτών κομμάτων που κατέβηκαν με κοινό ψηφοδέλτιο στις τελευταίες εκλογές για το πώς θα μοιράσουν μεταξύ τους τα λεφτά της κρατικής ενίσχυσης!

Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα με αυτό το κατα κάποιο τρόπο προεκλογικό "προγαμιαίο συμβόλαιο" μεταξύ των Δημιουργία Ξανά,Δράση,Φιλελευθερη Συμμαχία!



Είναι ωραίο να συμφωνούν οι άνθρωποι από πρίν και να μην μαλώνουν μετά στην μοιρασιά!
Καλύτερο θα ήταν βέβαια να συμφωνούν και στις πολιτικές τους προτάσεις,εκεί όπου παρουσιάζουν μεγάλες διαφωνίες π.χ. Τζήμερος και Δράση στηρίζουν τον κ.Καμίνη στο δήμο Αθηναίων ενώ η Φιλελευθερη Συμμαχία τον κ.Βαλλιανάτο.

Για να είμαι δίκαιη κοίταξα αν υπάρχουν στην απόφαση για την επιχορήγηση των κομμάτων και συμφωνητικά άλλων κομμάτων όπως π.χ. του Σύριζα με τις συνιστώσες του ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τα κινήματα που τους στηρίζουν,δεν είδα τίποτα,μάλλον τα κόμματα αυτά δεν έβλεπαν τις εκλογές σαν εμπορική συναλλαγή όπως κάποιοι άλλοι!

Με εκτίμηση η δική σας @kali_nda